Navigation

Open Monumentendag

Kaag en Braassem doet mee met de landelijke Open Monumentendag met open monumenten, een Molennacht (uitgelichte molens in het donker), de Elfdorpentocht en een hop-on, hop-off vaartocht.

Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen

Uitleg over dit thema volgt. 

Activiteiten Monumentendag 2024

LET OP: Dit is een overzicht van activiteiten in 2023. Actuele informatie over 2024 volgt z.s.m.

Molens uitgelicht

9 september 20.00-24.00 uur

Veel molens in Kaag en Braassem verdienen het om in het spotlicht te staan. Tijdens de Molennacht op zaterdag 9 september 2023 gaan we daar daadwerkelijk voor zorgen. Bij een aantal molens worden extra activiteiten georganiseerd. Kom langs bij de verhalenverteller, wandel mee met onze gids of leer tijdens de workshop hoe je fantastische foto’s met je mobiele telefoon kunt maken. Meer weten? Kijk op onze speciale Molennacht pagina.

Hop-on, hop-off vaartocht

9 september 10.00-16.00 uur

Om bij de boerderijen op Zwarteweg 4 en 13 en de Rode Molen in Oud Ade te komen, bieden we een hop-on, hop-off vaartocht aan. Stap op de boot en bezoek de boerderijen en de molen. Stap gerust uit om het monument te bekijken en vaar met een volgende boot verder.

Adres: opstappunt voor de boot t.h.v. Leidseweg 6, Oud Ade

Elfdorpentocht

Fiets de Elfdorpentocht

9 en 10 september 10.00-16.00 uur

Op de fiets leiden we onze bezoekers met een Elfdorpentocht langs de monumenten. Een verbindingstocht: de elf kernen van Kaag en Braassem zijn door de route met elkaar verbonden. Hoe leuk is het dat er in elke kern iets te zien is? Vergeet dan niet een stempel te vragen bij een van de monumenten (een stempel per dorp – Nieuwe Wetering krijg je van ons cadeau). Zes stempels op de stempelkaart is goed voor een ijscoupon.

Start Elfdorpentocht: elk deelnemend monument in Kaag en Braassem. 

LET OP: Bij het ontwikkelen van de route is uitgegaan van het knooppuntennetwerk. Echter, soms wijken we af voor de route om bij bepaalde monumenten te komen.

---> LINK NAAR DE ROUTE

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl