Navigation

Fietsen Groene Hart

Het Groene Hart leent zich uitstekend voor een korte of lange fietstocht. Met de haren in de wind langs het polderlandschap en de Hollandse meren kom je helemaal tot rust.

Wie weleens een tocht door het Groene Hart gemaakt heeft, weet dat dit gebied uitermate geschikt is om in te fietsen. Op de fiets door het Groene Hart is misschien wel de beste keuze. Het gebied is namelijk een goede mix tussen stad en land, maar ook gevoelig voor files.

Tussen de steden

Kaag en Braassem is een van de gemeentes in het Groene Hart. In het midden tussen grote steden als Den Haag en Amsterdam vind je prachtige routes dwars door het polderlandschap. Molens en koeien, maar ook terrasjes waar je je heerlijk op kunt laden. En niet alleen jijzelf, ook de fiets. Steeds meer plekken hebben faciliteiten voor het opladen van een elektrische fiets.

Route fietsen door het Groene Hart

Benieuwd naar onze vele fietsroutes? Op onze pagina zijn er een aantal te vinden. Langs molens of monumenten. Of juist langs de dorpen van Kaag en Braassem. Door een prachtig netwerk van knooppunten, kun je ook zelf een route maken. Met de afstand naar wens en langs de plekken waar je wilt zijn. Het Groene Hart staat garant voor een afwisselend uitzicht gedurende een fietsdag. Van landelijk tot stedelijk en van waterrijk tot groen. 

Bezoek van ver

Kom je van ver? Dan kun je bij de diverse TOP-punten in Kaag en Braassem parkeren. In de buurt van zo’n parkeerplaats is een terras, zodat je de fietstocht kunt starten met een kop koffie en wat lekkers. Of je bezoekt het terras na afloop van het fietsen door het Groene Hart voor een maaltijd. Zowel TOP Rijnsaterwoude als TOP Roelofarendsveen liggen aan het Braassemermeer. Dit maakt dat een fietstocht vanaf dit punt je laat genieten van de uitzichten over het meer met zijn vele mogelijkheden tot watersport. Een lust voor het oog en vergeet niet te genieten. 

 

Morgen weer fietsen, wandelen of varen? Kijk dan naar de overnachtingsmogelijkheden. Er is genoeg te ontdekken in het Groene Hart!

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl