Navigation
placeholder img alt text

Weidevogelexcursie met de koeienschuit

location_on
Koudenhoorn
Warmond
calendar_month

Van: 26-05-2024
Tot: 26-05-2024

schedule

Van: 10.00 uur
Tot: 13.00 uur

euro
6 (tot 12 jaar: €3)

Weidevogelexcursie met de koeienschuit

In dit jaargetijde is er volop leven in de polders. Terwijl de grutto vanaf een paaltje de groene weide overziet, prikken scholeksters met hun lange rode snavels in de grond. Even verderop schrikt een paartje Canadese ganzen van de duikvlucht van een kievit en ondertussen duiken de jonge bergeendjes pardoes onder water  wanneer er gevaar dreigt. En een paar dartelende hazen maken het plaatje compleet. Kortom, het is in dit jaargetijde een drukte van belang in de polder. Altijd ben je weer onder de indruk van de elegante weidevogels en is het een feestje om als toeschouwer hierbij aanwezig te zijn.  Niet voor niets komen mensen van heinde en verre om het schouwspel van de kievit, grutto, tureluur en scholekster met eigen ogen te kunnen aanschouwen.

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn op zondag 21 april een vaarexcursie van 10.00 uur – uiterlijk 13.00 uur in en door de Zwanburgerpolder. Deze polder is normaal gesproken gesloten voor publiek, dus des te meer bijzonder is deze ervaring dank zij de medewerking van de boeren en de schipper van de koeienschuit, Willem van der Voort. Tijdens de tocht door de polder kunt u de weidevogels spotten al varend in een ouderwetse koeienschuit, een platbodem zoals de boeren die eeuwenlang gebruikten om het vee naar de weilanden te varen. De excursie wordt begeleid door ervaren vogelgidsen.

Vanwege de te verwachten belangstelling is het zaak om u vooraf aan te melden via het mailadres info@koudenhoornontdekken.nl.  Voor deze bijzondere excursie  vragen we een kleine vergoeding van €6,-  voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen (tot 12 jr.). Een of twee dagen voor de excursie krijgt u nog informatie omtrent de exacte opstapplaats.

(voor de volledigheid: meevaren is voor eigen risico.)

Terug naar vorige pagina

Contactgegevens

Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn

Weidevogelexcursie met de koeienschuit

location_on Koudenhoorn
Warmond
person Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn

Wanneer

zondag 26 mei 2024 om 10:00 uur tot 13.00 uur
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl