Navigation
Nieuwe Wetering

Nieuwe Wetering

label
Landelijk Aan het water Tuinbouw

Nieuwe Wetering

Een van de kleinste dorpen in Kaag en Braassem is Nieuwe Wetering, een dorp aan de Ringvaart, aan de A4 en de spoorlijn HSL. Een bekend object in Nieuwe Wetering is het aquaduct. Sta je er bovenop, dan vliegen de auto’s onder je door en varen de boten naast je in een enorme bak water. De bebouwing vormt een soort lint. Het dorp heeft het kleinste aantal straten van alle dorpskernen in Kaag en Braassem. Nieuwe Wetering heeft een groot verenigingsleven. Hierdoor heeft Nieuwe Wetering, ondanks de geringe omvang, toch een heel eigen identiteit.

Toen het vooral moeras was in Kaag en Braassem werd er voor het eerst melding gemaakt van Nieuwe Wetering in 1342. Men ging wonen aan de rivieren en door drooglegging werd het gebied bewoonbaar. Tot 1963 was er een sluis in dit dorp, die ervoor zorgde dat je van de Ringvaart naar de polders. Nu is slechts het restant van de sluis nog in het dorp te vinden.

Natuurbelevingstuin

Een aantrekkelijk gebied in Nieuwe Wetering is De Bult, een natuurbelevingstuin. Hier spelen kinderen avontuurlijk met water en kun je picknicken of fruit plukken. Ook vlinders spotten doe je in de tuin net als op de uitkijktoren over de polders gluren. Bij De Bult kun je optimaal genieten van een groene omgeving.

Klik hier meer informatie over De Bult.

In Nieuwe Wetering wonen zo’n 640 mensen. Er zijn geen winkels en nauwelijks voorzieningen, daarvoor kan men terecht in het naastgelegen Roelofarendsveen. Waar ooit de school was, is nu een hospice gevestigd en waar ooit het dorpshuis stond, staat nu een appartementencomplex. Wel is er Tussen Kaag en Braassem, een restaurant nabij het aquaduct en met uitzicht op de Ringvaart. En dieren knuffel je bij de Swiffershoeve, een dierenopvangcentrum met een mobiele knuffelboerderij.


 

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl