Navigation
Molens en Meer Vaarroute

Molens en Meer Vaarroute

location_on
Braassemermeer, Kagerplassen, e.o.
route
12 uur
label
Varen

Molens en Meer Vaarroute

Meerdaagse Vaarroute

De meerdaagse vaarroute 'Molens en Meer' is een bijzondere meerdaagse vaarroute rondom de gemeentes Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Warmond die je langs de mooiste molens, leuke bezienswaardigheden, bijzondere plekken en andere a ctiviteiten voert.

Deze route is ontstaan door een samenwerking van lokale ondernemers, die samen de recreant meer willen laten genieten van wat hun regio te bieden heeft. De lengte van de vaarroute kan je zelf bepalen door middel van de knooppunten in het sloepennetwerk.

Bijzondere plekjes en mooie bezienswaardigheden

Tijdens de route vaart je onder andere via de Leidse Vaart, waar je uitkijkt op de omliggende lagergelegen Langeraarse Plassen. Een bijzondere plek om langs te varen. In Rijnsaterwoude bij Haven ‘t Venegat bevindt zich é&eacu te;n van de mooiste plekjes van de gemeente Kaag en Braassem. De zonsondergang - elke avond weer anders - is daar spectaculair te noemen.

Ook vaart je door de wateren van het Zegerplas gebied, waar er diverse strandjes en horeca bij het water te vinden zijn. Via het centrum van Alphen aan de n Rijn en bierbrouwerij De Molen in Bodegraven vaart je weer terug naar een oase van rust via de Kagerplassen naar Kaageiland. Ook de Tulpenroute in Roelofarendsveen behoort tot de ‘must sees’ tijdens deze bijzondere tocht. Deze meerdaagse vaarroute duurt in totaal ongeveer 12 uur.

Meerdaags? Blijf overnachten!

Zelf geen eigen boot? Bekijk de mogelijkheden voor motorbootverhuur of rondvaarten. Of ergens blijven overnachten? De route voert je langs diverse overnachtingsmogelijkheden. Bekijk alle overnachtingslocaties hier.


Deze route is mede mogelijk gemaakt door Café de Haven, BOB on Board, Hotel Orion, Varen met de Nooit Volmaakt, Park Wijde Aa, B&B Klein Polderhuis, Columbus Watersport en Wester-Engh.

De route is in pdf te downloaden via onderstaande downloadknop. Ook is de route te vinden voor uw routeplanner op de website van het Sloepennetwerk.

Klik hier om de fietsroute te bekijken, of de wandelroute.

 

Download pdf bestand

Contactgegevens

location_on Braassemermeer, Kagerplassen, e.o.
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl