Navigation
Kagerplassen

Kagerplassen

location_on
Kagerplassen
Kaag
label
Bijzondere plekjes

Kagerplassen

Verschillende evenementen, zoals de Kaagweek, de Turf- en Strontrace en de Schippertjesdagen getuigen van goede tradities.

Aan de Kagerplassen ligt in de zuidelijke punt van Haarlemmermeer, het dorpje Buitenkaag, de parel van de Haarlemmermeer en over de Ringvaart het schilderachtige eiland Kaag. 

Uniek watersportgebied

De Kagerplassen zijn zeer geschikt voor bijna alle vormen van watersport. In het hoogseizoen worden door de diverse zeilverenigingen regelmatig wedstrijden georganiseerd op de plassen. Ook voor motorvaartuigen bieden de Kagerplassen vele mogelijkheden. Zo zijn de Westeinderplassen en het Braassemermeer van hieruit eenvoudig te bereiken. De Kagerplassen zijn de thuisbasis voor vele zeilscholen en watersportverenigingen.

Dit dubbeldorp is een uniek watersportgebied en vormen een waar eldorado voor liefhebbers van zeilen, kanoën, roeien, waterskieën, en met vorst, schaatsen, ijszeilen etc. In Buitenkaag en Kaag zijn er in totaal meer dan 150 open boten te huur. Ondanks alle watersportactiviteiten ademt Kaag rust uit en de prachtige vergezichten over water en weides nodigen uit voor een wandeling. Daarnaast is het goed toeven op de terrasjes aan het water.

Vermaak en overnachten

Er zijn in het dubbeldorp diverse restaurants, watersport gebonden bedrijven, waaronder zeilscholen, voor de allerkleinsten en een speeltuin en diverse overnachtingsmogelijkheden. Buiten het broedseizoen is het Laarzenpad te wandelen. Een van 'must sees' op Kaageiland, waar je o.a. langs de Kagermolen komt.

Kaageiland is met een autoveer 24 uur/dag verbonden met het dorp Buitenkaag op het vasteland in de Haarlemmermeerpolder. Zie de kaart.

Meer weten over de Kaag? Kijk op www.kaag.nl.

Contactgegevens

Kagerplassen

location_on Kagerplassen
Kaag
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl