Navigation
Atelier StephArts

Atelier StephArts

location_on
Hoogmadeseweg 1
Rijpwetering
call
label
Musea / Galeries

Atelier StephArts

Kunstatelier in Rijpwetering

Stephanie van der Beek is een Duitse kunstenaar woonachtig in Rijpwetering en maakt al meer dan twintig jaar zeer gepassioneerd kunst. Ooit is ze begonnen met acryl schilderen op canvas maar gedurende de afgelopen jaren heeft ze zichzelf de vrij onbekende techniek “alcoholinkt” aangeleerd. Haar alcoholinktschilderijen worden afgewerkt met hoogwaardig epoxy en vormen hierdoor unieke en heel bijzondere schilderijen. De schilderijen zijn kleurrijk, dynamisch en hebben een diepere boodschap. De manier hoe Stephanie in het leven staat – namelijk krachtig en energiek – word uitgedragen in haar kunst. 

Ze is een zeer ambitieuze, fulltime kunstenares met een commerciële twist en zeer actief op het gebied van beurzen, evenementen, kunstroutes, exposities en veel meer. In Rijpwetering heeft Stephanie een atelier en tevens mini-galerie wat toegankelijk is voor publiek. Ze is op onregelmatige tijden open, dus altijd handig om vooraf even te bellen. 

 

Alcohol inkt schilderijen met epoxy 

Stephanies abstracte bloemenschilderijen zijn gemaakt met alcoholinkt, een vrijwel onbekende en zeer bijzondere techniek die ze zelf fascinerend vindt. De inkt moet namelijk geactiveerd worden door het toevoegen van 96% alcohol. Ze verdeelt de inkt en het alcoholmengsel met een haardroger en bouw het kunstwerk zo laag voor laag op. Omdat de inkt binnen seconden droogt, moet er met een bepaalde snelheid en dus ook energie gewerkt worden. Uiteindelijk wordt het kunstwerk bevestigd op dibond en professioneel afgewerkt met hoogwaardige epoxy. De epoxylaag verdiept de kleuren van de inkt en creëert een “wet-look”. Op sommige schilderijen is een metalen vlinder in de epoxy gegoten die een 3D-effect creëert. Afhankelijk van hoe het licht op het schilderij valt en waar de kijker staat, glimt het verwerkte goud in de schilderijen verschillend. Dit zorgt voor een speelse en heel boeiende effect en maakt dat je een eye-catcher in huis haalt. 

De schilderijen van Stephanie zijn altijd het originele werk en elk kunstwerk is uniek. Het schilderij wordt geleverd inclusief professioneel ophangsysteem en gepersonaliseerd Kunstenaars Echtheidscertificaat. 

Nieuwsgierig naar wat ze allemaal maakt? Kijk dan op haar website StephArts.com of maak een afspraak in het atelier.

Contactgegevens

StephArts

location_on Hoogmadeseweg 1
Rijpwetering
call 0618783694
public StephArts.com
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl