Navigation
Fietstocht Poldershoppen

Fietstocht Poldershoppen

location_on
Leimuiden, Rijnsaterwoude, Woubrugge, Langeraar
route
37 km
label
Fietsen

Fietstocht Poldershoppen

Aad van Boerderij De Straat-hof en Reinier van Restaurant De Dyck, initiatiefnemers van de poldershoppen fietsroute, bieden samen met de Vosseburch en de Aspergehof Noordam een speciale streekproducten fietsroute. Een fantastische fietstocht die u langs de mooiste boerderijen uit de streek zal voeren.

U bent hier van harte welkom om het boerenleven te beleven en lekkerste en pure streekproducten te vinden. De lengte van de fietstocht kunt u zelf bepalen aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk. Hierdoor is hij ook heel leuk voor kinderen. 

Scan de qr-code voor de route:

De Dyck

Liefde voor groei en bloei en de oude zeeklei van de Vierambachtspolder zijn de voedingsbron van de mooie en eerlijke producten die ze telen in Woubrugge. Elke seizoen biedt De Dyck in hun streekproducten-wagen de beste producten. Hun akkers en moestuin zijn vrij toegankelijk. Op de borden langs de wandelpaden leest u alles over de herkomst en teelt van hun producten. 
 
Meer lezen over De Dyck? Bezoek de website.

Aspergehof Noordam

Als er één groente tot de verbeelding spreekt, is het wel de asperge. Gelukkig hoeft u niet naar Limburg of Brabant. Want ook in het Groene Hart vindt u de lekkerste asperges. Met hart en ziel oogst Aspergehof Noordam hier in Woubrugge de asperges van de beste kwaliteit. Ook na het seizoen bent u bij hen van harte welkom voor streekproducten van het land.

  
Meer lezen over Aspergehof Noordam? Bezoek de website.

De Straat-hof

De derde generatie Straathof boert hier. Naast een melkveebedrijf, kamperen en logeren bij de boer en gelegenheid voor uw besloten feestje bent u ook van harte welkom voor een kopje koffie en of een kleine lunch bij deze boerderij in Leimuiden. De stal staat altijd voor u open, kinderen vermaken zich hier prima.

  
Meer lezen over De Straat-hof? Bezoek de website.

De Vosseburch

Sinds 1630 is de Vosseburch al een begrip in en om Langeraar en de gemeente Nieuwkoop. Ooit gestart als melkveebedrijf met een ambachtelijke kaasmakerij, maar de liefde voor paarden heeft geleid tot de manage met stal en pension met meer dan 70 paarden en pony’s. Kom eens langs in hun winkel om de loeiverse kaas te proeven en te kopen. 

 
Meer lezen over De Vosseburch? Bezoek de website.


Project 'De Molengang'

Deze route is onderdeel van het programma 'De Molengang'. In ‘De Molengang’ verbinden wij ondernemers en bewoners die samen originele, nieuwe producten en activiteiten willen ontwikkelen. 

Meer weten?

Via de downloadknop, anderaan deze pagina, vind je een kaartje en de flyer van de route. Op de flyer zijn ook de fietsknooppunten te vinden die je kunt aanhouden tijdens het fietsen.

Download Zip bestand

Contactgegevens

location_on Leimuiden, Rijnsaterwoude, Woubrugge, Langeraar
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl